Arrangementer

NordlysCamp på Pæskatun

Mandag 16.10.17 - 19:00-23-00

Pris voksne: 750,-

Pris barn u/13: 375,-

Transport t/r Alta sentrum inkludert.

Kom til oss på NordlysCampen for en komfortabel og sosial nordlysjakt. Campen ligger 20 minutter fra Alta, og vel på leiren satser vi på å få oppleve et imponerende nordlysshow! Siden campen ligger høyt oppe i fjellet Pæska, kan vi tilby en fantastisk utsikt over Alta-dalen med minimal lysforurensning, og er derfor et glimrende sted for å observere og fotografere nordlys. Hvis du har med eget kamera så vil guidene på Pæskatun hjelpe deg med kamerainnstillingene slik at du kan ta dine egne nordlysbilder. De som ikke har med seg et kamera, kan kjøpe et portrettbilde med nordlyset som bakgrunn for å få et helt personlig ferieminne og ikke minst bevis på at du faktisk har sett nordlyset! På Nordlys Camp Alta har vi et ganske stort område til å vandre rundt på, og i et eventyrlig vinterlandskap kan man få sett nordlyset fra forskjellige steder. Når den arktiske vinteren viser sitt sanne ansikt, kan du slappe av og få varmet deg opp i en av våre koselige og vedfyrte skiferhytter mens du tar litt te eller kaffe og en kakebit eller to. Noen av våre guider er alltid ute og overvåker himmelen, og gir beskjed når nordlyset kommer. Og de blir like ekstatisk som gjestene når nordlyset fyller himmelhvelvingen der det danser i de mest fantastiske former og farger. Eller så kan du gå inn i lavvuen (samisk telt) og slå deg ned på reinskinnene rundt bålet. Videre setter vi opp snøborger med reinskinnkledde snøbenker og med leirbål i midten. Dette gir en ekstraordinær atmosfære sammen med den friske vinterluften. Perioder med lav nordlysaktivitet kan forekomme, og i disse perioder vil vi underholde deg med en film og lysbildefremvisning som forteller historien, mytene og den vitenskapelige bakgrunnen for nordlyset. Da Pæskatun er et aktivt skiferbrudd, kan vi også gi en spennende presentasjon om Altas gamle skiferindustri.

Inkludert:
Kaffe/te og kaker

Tilleggsinformasjon:
Egne varme vinterklær og -sko anbefales.
Til salgs på Pæskatun: Suvenirer, håndlagede skiferprodukter, bilder, forskjellige ullklær samt mulighet for portrettbilde av deg eller av familien/vennene dine som vil bli sendt til din mailadresse. Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Men likevel, i sesongen 2016/17 hadde vi 98 % treff!

La Nordlyset komme til deg!

Kapasitet: 10-300
Avgang: 19.00
Varighet: 3 timer på campen.

Booking
Booking før 16.00 tre dager på forhånd
NordlysCamp Alta blir arrangert parallelt med andre store arrangement eller hendelser, eller når det er cruisebåt i Alta.
Det er kanskje plass til deg også!
NordlysCamp Alta er også tilgjengelig for grupper!

Kontakt Pæskatun for booking eller mer informasjon:
970 60 489
post@peskatun.no
Også booking gjennom:
Turistinformatsjon Alta 991 00 022