Guiding Skifer

Opplev den verdenskjente Altaskiferen på Pæskatun!

Opplev Altaskifer i storlagne omgivelser på Pæskatun - 20 minutters kjøring i fra Alta sentrum. I mer enn 15 år har vi med glede presentert vår stolte skifernæring til gjester fra fjern og nær, og til store og små grupper. Vi kan garantere en genuin opplevelse og et minne for livet.

Program for grupper

Ved ankomst Pæskatun blir man tatt i mot av en guide som viser gjestene inn i den oppvarmede skiferhallen der skiferdemonstrasjonen finner sted. Foredraget starter med en interessant reise i skiferhistorien, men gir også et innblikk i hvordan dagens drift i "steinberget" foregår. Med tradisjonelt verktøy viser vi hvordan man jobbet med skiferen i gamle dager, og det er alltid spennende for gjestene å se hvorvidt skiferblokka lar seg klyve eller ikke. Vi viser også hvordan man klipper stein med saks. Kan det være mulig? Etter uttalige besøk fra inn- og utland slutter det aldri å overraske oss hvor fascinerende gjestene synes arbeidet med denne unike steinsorten er. Seansen avsluttes med at alle får klippe hver sin suvenir med skifersaksa, noe som er blitt et svært populært innslag. Etter demonstrasjonen i skiferhallen kan vi gå ut i en av de gamle skiferstuene for en kopp kaffe. Her inne har tiden stått stille, og en av våre gjester sa en gang at "her inne kan man kjenne slitet på kroppen".

Ute på tunet har vi benker hvor gjestene kan nyte panoramautsikt over Altadalen og hvis finværet slår til ser man helt til øyene ute i fjorden. Hvis været tillater det kan en kaffetår eller to nytes rundt bålet.

Guiding og mat. Vi har i samarbeid med Scandic Hotel Alta utviklet tilbudet "skiferaften" med nordlys på Pæskatun med 2 retters middag. Siste gruppe på 75 personer fikk en opplevelse de sent glemmer. "Prikken over i en" kunne vi lese i gjesteboka.

Demonstrasjonen for grupper og må forhåndsbestilles, kontakt Pæskatun for spørsmål om visning og pris.
Tlf. nr. 970 60 489
e-post peskatun@altaskifer.no

N-9518 Alta, Norway
Tlf. nr. 970 60 489
E-post: peskatun@altaskifer.no