Om oss

Pæskatun - Alta Skiferprodukter AS
Alta Skiferprodukter AS ble stiftet i 1993.

Peska
er et av skiferfjellene i Alta. Oppe i skiferbruddet ligger Pæskatun og Alta Skiferprodukter AS. Etter noen år med tradisjonell skiferdrift startet vi i 1993 med å videreforedle den verdenskjente altaskiferen til flere produkter. Vår lange erfaring med skifer er grunnlaget for utviklingen av produktene våre. Vi har også utviklet egne metoder og verktøy til produksjonen. Altaskiferen er ca. 700 millioner år fra senprekambrisk tid og regnes som verdens beste kvalitetsskifer som følge av sitt høye innhold av kvarts og feltspat. Med fin struktur, rette overflater og slitestyrke gjør Altaskiferen unik som naturstein. Ut fra disse forutsetninger lager vi produktene våre, og da kreves det verktøy og kunnskap som holder mål.

se produkter

Pæskatun er blitt godt kjent, og har besøk av turister fra hele verden. Vi demonstrerer med stolthet den verdenskjente Altaskifer for grupper hele året. Med tradisjonelt verktøy klyves skiferen til tynne plater som vi med skifersaks klipper til en takstein til stor begeistring for gjestene våre. Cruiseturister velger ofte Pæskatun som sin opplevelse i Alta, gjerne i kombinasjon med besøk til Alta Museum og helleristningene der. Kurs og konferanse i Alta bringer ofte gjester til Pæskatun. Rica Hotel Alta, Arctic Tours, Sorrisniva, North Adventure, Northern Lights Husky og VIA Travel er vår nære samarbeidspartner. Guidingene kan også bestilles fra Rica eller North Adventure.
Pæskatun,s beliggenhet er svært spesiell. Vi er etablert oppe i fjellsiden ca. 20 minutters kjøretid utenfor Alta sentrum. Fantastisk utsikt over Altadalen.

se guiding skifer

Nordlysobservatoriet på Pæskatun av is og snø ble bygget første gang vinteren 2008 i samarbeid med Borealis Vinterfestival Alta. Vinteren 2009 og 2010 var astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard å åpnet Nordlysobservatoriet med et forrykende spektakulært show. 2011 holdt Pål Brekke fra Norsk Romsenter et meget interessant foredrag om nordlys, solen og universet. Pål Brekke har gitt ut en bok om Solen vår "Vår livgivende stjerne" som nå også er kommet på engelsk. På Pæskatun kan du nå lære om det magiske nordlyset og ikke minst den unike historien knyttet til nordlysforskningen i Alta som startet 1838-39 og nordlysobservatoriet på Haldde. Vi anbefaler nordlysguiding i kombinasjon med skiferguidingen.

se guiding nordlys

Her er en kort liste over litt av produktspekteret vårt:

- Gaveartikler

- Klokker

- Dørskilt

- Bautaer

Kontakt oss

Kontakt oss
Tlf: 970 60 489
E-Post: peskatun@altaskifer.no
Adresse:

Alta Skiferprodukter AS
Pæskatun
9518 Alta

Facebook

Guiding
Hvis du ønsker mer informasjon angående våre omvisninger, kontakt oss! Kontaktinformasjon finner du over.

Åpningstider
Vi har kun åpent etter avtale. Våre suvenirer fås kjøpt på Alta Museum.